Przepis na zupę imbirowo-cebulowo-czosnkową

Przepis na zupę imbirowo-cebulowo-czosnkową

Jens Kochenmaister

11 stycznia 2023

By móc optymalnie pracować, twój układ odpornościowy jest skazany na przyjmowanie konkretnych substancji odżywczych. Nasz przepis na zupę imbirowo-cebulowo-czosnkową zawiera niezbędne produkty spożywcze, które pomogą ci przetrwać zimę.

Przepis na zupę imbirowo-cebulowo-czosnkową

Składniki na porcję zupy imbirowo-cebulowo-czosnkowej dla 2 osób:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego
  • 500 g marchwi
  • 500 g groszku
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 3/4 l bulionu warzywnego
  • sól i pierz i inne przyprawy według upodobania

Wykonanie zupy imbirowo-cebulowo-czosnkowej:

Cebulę, czosnek, imbir i marchew obrać i pokroić w drobną kostkę. Chili przekroić wzdłuż na pół, wypestkować i usunąć białe części. Następnie pokroić w cienkie paseczki. Rozgrzać olej w garnku. Poddusić cebulę, czosnek i imbir. Dodać marchew, groszek i chili. Całość razem smażyć. Zalać bulionem, zagotować i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około pół godziny. Doprawić pieprzem i solą oraz ewentualnie innymi przyprawami. Smacznego!

Więcej Artykułów