Mleko sojowe zawiera mnóstwo minerałów i witamin

Autor: Dr med. Rainer Limpinsel

Mleko sojowe wytwarza się z ziarna soi. Jest to produkt wegetariański. Mleko sojowe nie zawiera więc cholesterolu. Nie zawiera również laktozy, dzięki czemu jest chętnie spożywane przez osoby z jej nietolerancją. To również źródło w wielu bardzo istotnych dla życia witamin i minerałów:

- żelaza

- niacyny

- miedzi

- ryboflawiny

- manganu

- tiaminy.

Dla diabetyków korzystny jest również niski indeks glikemiczny tego produktu. Mleko sojowe możesz stosować wszędzie dokładnie tak jak mleko krowie.

dr med. Rainer Limpinsel

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Zdrowe plecy dzięki „super jedzeniu”

Pobierz »

Kuracja detoksykacyjna nie tylko dla cukrzyków

Pobierz »

Polecane artykuły