Witamina D zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy o 80%

Beate Rossbach

Beate Rossbach

1.11.2019 r.

Eksperci z Uniwersytetu w Seulu (Korea Południowa) określili wartości stężenia witaminy D we krwi 900 seniorów i badali je regularnie przez 13 lat. Ostatecznie 384 z nich zachorowało na cukrzycę lub bezpośredni stan przedcukrzycowy (insulinooporność).

Pozostało jeszcze 81 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel