Pełna mocy leczniczych kalarepa aktywnie wspomoże Cię w walce z cukrzycą

Dr med. Rainer  Limpinsel

Dr med. Rainer Limpinsel

1.10.2018 r.
Pełna mocy leczniczych kalarepa aktywnie wspomoże Cię w walce z cukrzycą

Kalarepa to warzywo kapustowate, z którego zjadamy głównie bulwę. Ma ona wiele zalet, już dawni Rzymianie poznali się na niej i uwielbiali swoją „Caulo Rapa”. Co szczególnie powinno cieszyć diabetyków, to fakt, że znaczna ilość zawartego w niej błonnika hamuje apetyt i spowalnia wzrost poziomu cukru we krwi. Dwa dobre powody, by ją po prostu zjeść!

Pozostało jeszcze 88 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
cukrzycasuperfoods

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel