Pałeczki warzywne z dipem jogurtowym

Gabriela  Schwarz

Gabriela Schwarz

18.10.2018 r.
Pałeczki warzywne z dipem jogurtowym

Czy ty również należysz do ludzi, którzy latem jedzą dużo lekkiego i świeżego jedzenia? Jeśli tak, to właśnie mam dla ciebie zdrowy przepis na pałeczki warzywne z lekkim sosem jogurtowym.

Dzięki użytym rodzajom warzyw, zawierających moc witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, uzupełnisz zapasy swojego organizmu. W ten sposób wspomożesz go w zwalczaniu pojawiających się stanów zapalnych. Życzę ci smacznego.

Przepis na 4 osoby

- 1 zielona cukinia

- 1 żółta cukinia

- 1 czerwona papryka

- 1 marchew

- 1 mały ogórek sałatkowy

- 1 nać selera naciowego

- 1 pęczek szczypiorku

- 1 cytryna bio

- 150 g chudego twarogu

- 125 g jogurtu naturalnego

- sól, pieprz

Wykonanie:

Warzywa oczyścić, umyć, obrać i pokroić w słupki. Szczypiorek umyć i osuszyć, następnie pokroić w drobne krążki. Otrzeć skórkę z umytej cytryny i włożyć do miseczki. Wycisnąć sok z cytryny i również wlać do miski. Dodać jogurt, twaróg i całość dokładnie wymieszać. Połowę tak uzyskanego sosu możesz położyć się na 2 obrane pomidory. Pałeczki warzywne poukładać w szklankach, sos przełożyć do małych miseczek. Smacznego.

Tematyka

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel