Jak zrobić sobie domową lemoniadę cytynowo-imbirową?

Kupne lemoniady są zazwyczaj mieszanką chemikaliów i cukru. Niestety odnosi się to również do drogich produktów ekologicznych. Zdecydowanie zbyt często organiczna lemoniada jest oszustwem szytym grubymi nićmi. Domowa lemoniada cytrynowo-imbirowa to prawdziwy klasyk na gorące lato. Receptura jest bardzo prosta.

Jak zrobić sobie domową lemoniadę cytynowo-imbirową?

Składniki domową lemoniadę cytrynową-imbirową:

  • 1 litr wody mineralnej
  • 3 łyżki soku imbirowego
  • 2 cytryny
  • 15 kostek lodu

Jak wykonać domową lemoniadę?

Do dużej karafki wlać litr wody mineralnej i dodać sok imbirowy. Następnie należy dodać sok z dwóch cytryn i kostki lodu. Cały litr domowej lemoniady zawiera tylko 14 kalorii, 1 gram tłuszczu, 1 gram białka i 3 gramy węglowodanów (cukru). Napój ze sklepu zawiera zazwyczaj 90 gramów cukru na litr. I gotowe!

Podobne Artykuły

Więcej Artykułów