Karp w szpinaku

Karp w szpinaku

Dagmara Wirpszo

23 grudnia 2022

Sprawdź nasz karnawałowy przepis na karpia w szpinaku.

Karp w szpinaku

Składniki na karpia w szpinaku

  • 500 g fileta z karpia
  • 200 g świeżego szpinaku
  • łyżka oliwy 10 g
  • czosnek
  • świeży rozmaryn
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przygotowanie karpia w szpinaku:

Filety z karpia umyj. Natrzyj kawałki karpia łyżeczką oliwy i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Każdy kawałek ryby z gałązką rozmarynu zawiń w folię aluminiową i piecz w pierniku nagrzanym do 180 stopni przez 30–40 minut. Przełóż szpinak na patelnię z łyżeczką oliwy i odrobiną wody. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i duś przez chwilę. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawaj karpia ze szpinakiem. W podobny sposób można przygotować każdą inną rybę.

Więcej Artykułów