Niżej znaczy lepiej – jak warzywa i owoce obniżają ciśnienie krwi

dr med. Michael  Spitzbart

dr med. Michael Spitzbart

1.10.2019 r.
Niżej znaczy lepiej – jak warzywa i owoce obniżają ciśnienie krwi

Leki na nadciśnienie należą do najczęściej przepisywanych środków w Polsce. W końcu chodzi o serce, które powinno cieszyć się dobrym zdrowiem. Stanie się tak jednak tylko wtedy, gdy zadbamy o wystarczająco niskie ciśnienie. Jeśli jest za wysokie, musimy sięgnąć po leki. Czasem jednak możemy się bez nich obejść – w łatwy i smaczny sposób. Możesz „zbić” ciśnienie krwi do odpowiedniego poziomu. Pokażę ci, jak to działa.

Pozostało jeszcze 92 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Zdrowie prosto z natury". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika "Zdrowie prosto z natury"
  • Pełen dostęp do instrukcji, porad eksperckich na portalu i w publikacjach tematycznych
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych wideo-konsultacji i ebooków dostepnych na stronie Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel