Przepis na makaroniki czekoladowe

Przepis na makaroniki czekoladowe

Beate Rossbach

21 grudnia 2022

Super przepis na makaroniki czekoladowe bez masła oraz jaj. Dzięki temu makaroniki nie są bardzo kaloryczną przekąską, którą możesz skubać bez wyrzutów sumienia.

Przepis na makaroniki czekoladowe

Składniki na makaroniki czekoladowe:

·       2 białka

·       100 g cukru kokosowego

·       2 łyżeczki kakao w proszku

·       1 łyżeczka skrobi

·       1 szczypta soli

Przygotowanie makaroników czekoladowych:

Ubij na sztywno białka jajka z 70 g cukru i solą. Ostrożnie dodaj pozostały cukier, czekoladę w proszku i skrobię do ubitego białka jajka. Dwiema łyżeczkami rozłóż na blasze do pieczenia ciasto w postaci małych ciasteczek. Piecz makaroniki w rozgrzanym wcześniej piekarniku w temperaturze 140°C przez około 40 minut i pozostaw do ostygnięcia w piecu.

Więcej Artykułów