Z badań wynika: samodzielnie przygotowane smakuje lepiej

Food Inspector

1.09.2018 r.
Z badań wynika: samodzielnie przygotowane smakuje lepiej

Kto samodzielnie przygotowuje jedzenie, temu smakuje ono lepiej. Potwierdza to badanie przeprowadzone na uniwersytecie w Kolonii w roku 2015. Łącznie 120 osób podzielono na dwie przypadkowe grupy. Pierwsza grupa samodzielnie przygotowywała koktajle według podanego przepisu. Grupa druga otrzymała gotowe koktajle. Wynik testu: koktajle przygotowane samodzielnie smakowały lepiej.

Pozostało jeszcze 59 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
zdrowe odżywianie

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel