Ukryty cukier w produktach spożywczych

Katarzyna  Wójcik

Katarzyna Wójcik

1.08.2018 r.
Ukryty cukier w produktach spożywczych

Każda osoba z cukrzycą zdaje sobie sprawę , że cukier znajduje się w słodyczach, wszelkiego rodzaju ciasteczkach, batonikach, czekoladzie czy deserach. Jednak producenci, aby poprawić smakowitość, konsystencję czy wydłużyć datę przydatności swoich wyrobów, dodają cukier do innych produktów, które cukru zawierać nie powinny. Są to tak zwane cukry wolne, DODANE w procesie produkcji czy przetwarzania produktów i nie występują jako naturalne cukry w produkcie.

Pozostało jeszcze 93 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
zamienniki cukru

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel