Święta Bożego Narodzenia z cukrzycą i insulinoopornością. Co jeść, a czego unikać?

Katarzyna  Wójcik

Katarzyna Wójcik

1.10.2018 r.
Święta Bożego Narodzenia z cukrzycą i insulinoopornością. Co jeść, a czego unikać?

Święta Bożego Narodzenia to czas magiczny, niestety u niektórych osób z cukrzycą czy insulinoopornością wywołuje strach i niepokój, że nie będą mogły zjeść ulubionych potraw i dzielić się radością z bliskimi. W sklepach półki uginają się od słodyczy, czekoladowych mikołajów, ciasteczek, gotowych produktów do przygotowania makowca, gotowych pierogów czy ciast. W tych produktach, oprócz tego, że są mocno przetworzone, znajdziemy „tonę” cukru i innych niepotrzebnych dodatków. Bez wątpienia powinniśmy takie rzeczy przygotowywać samodzielnie.

Pozostało jeszcze 92 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
dieta dla cukrzyków

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel