Rośliny strączkowe w diecie cukrzyka

Katarzyna  Wójcik

Katarzyna Wójcik

1.03.2018 r.
Rośliny strączkowe w diecie cukrzyka

Nasiona roślin strączkowych są nieodłącznym elementem naszej diety już od dawnych dziejów. Wzmianki o soczewicy możemy znaleźć w Biblii, a bób uprawiano już w starożytności. Fasola stanowiła nieodłączny element diety w Peru i Meksyku. Rodzina warzyw strączkowych jest bardzo bogata. Należą do nich m.in. soczewica, groch, ciecierzyca, fasola, bób, soja czy fasolka.

Pozostało jeszcze 94 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel