Makaron zero kalorii – czy warto go włączyć do diety?

Katarzyna  Wójcik

Katarzyna Wójcik

1.08.2018 r.

Istnieje przekonanie, że makaron tuczy. To zależy, ile go zjemy i z czym. Rozsądne ilości, szczególnie makaronu pełnoziarnistego spożytego z chudym mięsem, warzywami, oliwą, nie powinny stanowić problemu. Niestety, mało kto jest w stanie nałożyć sobie małą porcję makaronu, a dodatki boczku czy śmietany, np. w carbonarze, czy dużej ilości mielonej wołowiny do bolognese podnoszą znacząco liczbę kalorii w posiłku. Dla osób na diecie cukrzycowej może to stanowić problem.

Pozostało jeszcze 81 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel