Kawa a ryzyko zachorowania na cukrzycę

Katarzyna  Wójcik

Katarzyna Wójcik

1.08.2019 r.
Kawa a ryzyko zachorowania na cukrzycę

Regularne picie kawy w ilości 2-3 filiżanek na dobę zmniejsza ryzyko cukrzycy. Ostatnie badania pokazują, że kawa może pozytywnie wpływać na nasz organizm. Wydaje się dziwne, ponieważ przez długi czas kawa była uznawana za substancje, która ma bardziej negatywny wpływ na zdrowie. Szczególnie negowano picie kawy rozpuszczalnej, uznawaną za produkt przetworzony i zanieczyszczony. Okazuje się, że spożycie kawy i tej parzonej i rozpuszczalnej wpływa na wiele aspektów, także w kontekście cukrzycy.

Pozostało jeszcze 74 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
cukrzycakawa

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel