Dynia dla cukrzyka. Czy należy się jej bać?

Katarzyna  Wójcik

Katarzyna Wójcik

1.10.2018 r.
Dynia dla cukrzyka. Czy należy się jej bać?

W sezonie jesiennym bez wątpienia na straganach króluje dynia. Najczęściej spotkać możemy odmiany: hokkaido, piżmową czy Lunga di Napoli. Pewnie większość osób z cukrzycą czy insulinoopornością wie, że ma ona wysoki indeks glikemiczny – wynoszący 75. Zatem czy to dyskwalifikuje jej spożywanie u osób z zaburzoną gospodarką węglowodanową?

Pozostało jeszcze 91 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
dieta przy cukrzycydynia

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel