Dlaczego to, co jemy, ma wpływ na naszą psychikę

Dr med. Rainer  Limpinsel

Dr med. Rainer Limpinsel

1.10.2019 r.
Dlaczego to, co jemy, ma wpływ na naszą psychikę

Moja babcia już 40 lat temu mawiała, że człowiek jest tym, co je. Miała w tym wiele racji. Naukowcy wiedzą już od dawna, że cukier spożywczy może wywołać cukrzycę. A chemia w jedzeniu (na przykład konserwanty, wzmacniacze smaku czy słodziki) podwyższają ryzyko zachorowania na raka. Aktualnie naukowcy na Niemieckim Kongresie Diabetologicznym w Berlinie w maju 2018 przedstawili niemalże niewiarygodne informacje: twój pokarm ma wpływ na twoją psychikę. Badanie nosi tytuł „ Impact of nutrition on social decision making ”.

Pozostało jeszcze 84 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
zdrowe odżywianie

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel