Dlaczego cukrzycy powinni najpierw jeść mięso, a dopiero później ziemniaki

Beate Rossbach

Beate Rossbach

1.10.2019 r.

U osób chorych na cukrzycę poziom cukru we krwi wzrasta często bezpośrednio po jedzeniu do ponad 140 mg/dl. Ten skok można złagodzić dzięki sprytnemu skonstruowaniu posiłku.

Pozostało jeszcze 83 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
dieta dla cukrzyków

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel