Boćwina obniża poziom cukru we krwi

Dr med. Rainer  Limpinsel

Dr med. Rainer Limpinsel

1.12.2019 r.
Boćwina obniża poziom cukru we krwi

Boćwina to zielone warzywo liściaste. Jeśli spożywasz je w dużych ilościach, zmniejszasz ryzyko zachorowania na cukrzycę o 14% ( Carter et al.: Fruit and vegetable intake and incidence of type 2 diabetes mellitus: systematic review and meta-analysis; BMJ 2010;341:c4229 ). Jeśli już jesteś diabetykiem, warzywo to poprawi poziom cukru w twojej krwi, gdyż pomaga schudnąć.

Pozostało jeszcze 88 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
Boćwinadieta cukrzyka

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel