Bez cukru: po prostu zrób sobie własną marmoladę

Dr med. Rainer  Limpinsel

Dr med. Rainer Limpinsel

1.08.2018 r.

Dostępne w handlu dżemy składają się prawie z samego cukru, nawet jeśli na etykiecie widnieje informacja „bio” (zawartość cukru > 50%). Spożywając taki produkt, rujnujesz poziom swojego cukru we krwi. Produkty takie zawierają również często kwas cytrynowy, znany pod skrótem E330. Dlatego więc lepiej przyrządzić sobie dżem samodzielnie w domu, a ja pokażę ci, jak to zrobić.

Pozostało jeszcze 73 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
dieta dla cukrzyków

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel