Aronia w diecie cukrzyka

Katarzyna  Wójcik

Katarzyna Wójcik

1.08.2018 r.
Aronia w diecie cukrzyka

Końcówka lata jest okresem zbioru aronii. Ta niepozorna i pomijana na rzecz truskawek, malin czy porzeczek roślina bije je wszystkie na głowę pod względem zawartości antocyjanów, czyli inaczej mówiąc polifenoli. Jest szczególnie bogata w antocyjaniny, procyjanidyny i kwas chlorogenowy.

Pozostało jeszcze 83 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
aroniacukrzyca

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel