Alluloza – o czym tu mowa?

Dr med. Rainer  Limpinsel

Dr med. Rainer Limpinsel

1.02.2020 r.
Alluloza – o czym tu mowa?

W amerykańskiej roślinie – itei wirginijskiej – w naturalny sposób znajduje się cukier o nazwie aluloza. Naturalna aluloza to jednak bardzo rzadkie zjawisko. Niemieckie laboratoria cukrowe potrafią obecnie syntetyzować ją przy pomocy enzymów z buraka cukrowego. Specjaliści spodziewają się, że na rynku pojawi się w roku 2022. Wówczas podjętych zostanie wiele prac mających na celu jej popularyzację. A tymczasem szał na stewię odszedł już powoli w zapomnienie. Przeczytaj, co to za substancja.

Pozostało jeszcze 83 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze subskrybentem miesięcznika "Lepsze życie z cukrzycą". Już teraz zamów pełny dostęp i zyskaj:

  • Comiesięczny dostęp do najnowszego numeru miesięcznika
  • Pełen dostęp do tekstów eksperckich na portalu Zdrowie w Praktyce
  • Możliwość korzystania z multimediów, wybranych webinariów i ebooków dostepnych na portalu Zdrowie w Praktyce
Czytaj więcej o tytule »

Jeśli posiadasz już konto w serwisie zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Słowa kluczowe:
Allulozacukiersłodziki

Znajdź nas na Facebook'u

Opinie naszych czytelników

wiper-pixel